Стетоскопите ADC са едни от най-издържливите и стабилни медицински инструменти, които бихте притежавали. С правилна грижа и поддръжка ще можете много продължително да се възползвате от аудио качеството и ефективността на ADC продукта.

За да извлечете максимума от Вашия стетоскоп, запомнете:Много ниските/ високи температури могат да увредят стетоскопа ви и с времето да доведат до проблеми с тубуса. Не оставяйте стетоскопа си на прекалено горещо или слудено за продължителен период от време. Не го потапяйте в разтвори или масла, които могат да увредят тубуса и главата.


  • Слънчевата светлина може да нанесе щети на тубуса, мембраните и ринговете на стетоскопа. Препоръчваме да не съхранявате стетоскопа си на място, където ще бъде изложен на директна слънчева светлина за продължителен период от време.
  • Ако стетоскопът Ви се замърси, можете да го почистите с кърпа, напоена в мека сапунена вода. Подсушете незабавно след почистването. Ако се притеснявате от пренасяне на зарази, можете да използвате 70%-ен разтвор на изопропилов алкохол за дезинфекция.
  • Наушниците на стетоскопа могат да се свалят. Това Ви дава възможност да ги почистите основно.
  • За да сте сигурни, че стетоскопът Ви ще Ви е все така удобен, периодично проверявайте дали наушниците са добре закрпени към бинаурала.
  • Не потапяйте стетоскопа си в течности. Не го стерилизирайте с парна стерилизация. Това може да увреди стетоскопа или да позволи навлизане на чужди частици в стетоскопа, което от своя страна да увреди качеството на аускултация.
  • В случай, че е необходима стерилизация, единственият допустим метод е с газова стерилизация при ниска температура. Обърнете се към инструкцията на производителя на вашия уред, за да стерилизирате стетоскопа по най-правилния начин.Тампони със 70%-ен разтвор на изопропилов алкохол - https://medmagbg.com/728-alkokholen-tampon


Стетоскопи - https://medmagbg.com/medicinska-aparatura-i-instrumentarium/stetoskopi